fredag 29 januari 2010




Ända sedan jag var i London 2008, har jag längtat tillbaka. När jag sedan såg bilder från Potobello Market på en av mina favoritbloggar, PARK & CUBE, blev jag mer än sugen på att åka iväg. Nu tack.
Nu ska jag återgå till klädpaniken som hör till fredagar.

onsdag 27 januari 2010

Jag är trött. Jag är trött eftersom jag har jobbat hela dagen och jag är trött på snön som vräker ner.
När vardagen blir för tråkig, sparkar min hjärna bakut. Konstiga idéer väcks till liv. Som nu då jag seriöst funderar på att köpa skor för tre och ett halvt tusen kronor. För att spice things up, så att säga. Men inte så roligt när jag ser kontoutdraget efteråt.
Bättre är det när det handlar om mer kreativa saker, som att sy egna kläder eller göra egna skor(ha!) som Luxirare.
Nej men seriöst, jag har faktist tänkt att jag ska börja sticka. De stickade plagg jag vill ha finns aldrig ute i någon affär. Till exempel så går inte den perfekta halsduken att hitta. Syjunta, någon?
Minimarket SS2010

tisdag 26 januari 2010


Ett.Två.Tre.

När jag blir stor ska jag inte ha någon bil. Ingen tv heller.
Istället ska jag åka tåg och se världen.

måndag 25 januari 2010

You could try to make sense of it all, or just accept it as McQueen being his usual subversive, brilliant, mischievous, visionary self.

McQueens höstkollektion för herrarna är fin.


Ett.Två.

Miu Miu för två år sedan.

söndag 24 januari 2010


Ett.Två.Tre.Fyra.

Fina fotografier.



Ett.Två.Tre.

Inspirationen infinner sig inte riktigt idag.
Det enda jag gör är att längta efter våren. Mest tycker jag att det luktar så väldigt gott då.

lördag 23 januari 2010


Idag har jag frossat i second hand. Så himla bra att kunna fynda en massa fina saker samtidigt som man hjälper de jordbävningsdrabbade människorna på Haiti.

fredag 22 januari 2010

Rumsren porr


Fashion Gone Rouge.

Nakenheten inom dagens modefotografi börjar kännas väldigt förutsägbar och ointressant.

Hatkärlek

Kläder är på många sätt det bästa jag vet. Men det är också det värsta. Jag har sen flera år tillbaka haft väldigt svårt att hitta kläder som duger. Antingen är det något veck som jag anser vara överflödigt eller en färg som inte riktigt passar mig. Jag kan hitta fel på i stort sett alla plagg.
Detta har lett till att jag har en mycket sparsmakad garderob. Jag kan gå så långt som att säga att jag nästan inte har någonting att ta på mig.
Problemet är kanske ett ytligt sådant, det vet jag, men det gör inte saken bättre. När man ska iväg och träffa vänner, fika på stan eller hälsa på ens syster är det mer än jobbigt att få dra på sig saker man hatar, bara för att det är det enda alternativet.
Ibland undrar jag varför jag inte bara går och köper mig några plagg som nästan duger så att jag i alla fall har något att sätta på mig.
Självklart har det här inte med plaggen i sig att göra, utan hur jag ser på mig själv. Det är jag som inte duger.
Hur man ändrar på sådana tankar har jag inte kommit på än.

Comme des Garçons


torsdag 21 januari 2010

Miu




Miu Miu. Mönstren. Kragarna. Blinget. Och skorna.
Jag skulle visserligen inte klä mig helt i Miu Miu, men Miuccia har absolut fått mig att drömma.

Det är sällan jag ogillar det hon skapar, men Prada's Spring 2010 gillar jag inte. Det mesta ser så...ofärdigt ut. Jag har svårt för det.
Pre-fall 2010 gjorde mig inte heller speciellt exalterad. Men det är ju bara en försmak av vad som komma skall, så kanske kommer jag att förstå tillslut.

Clara Bow




Jag har blivit en aning besatt av bilder från början av 1900-talet. Favoriterna är de föreställande diverse skådespelare/skådespelerskor. Hollywood var så fantastiskt glamoröst.




onsdag 20 januari 2010



Minimarket.

Det värsta jag vet är när självförtroendet inte räcker till. Jag vill våga sticka ut, men vissa dagar är det bara så himla svårt att gå ut genom dörren med mörkt lila läppar.

tisdag 19 januari 2010


Jag känner mig totalt handlingsförlamad. Det är inte kul att vara timanställd just nu.




Det var genom Anywho som jag nyss upptäckte Tekla Knaust. En helt fantastisk stylist enligt mig. Jag gillar turbanen och den stela formen på klänningen.
En turban är något jag verkligen saknar i min garderob förresten.

Sextio





måndag 18 januari 2010

Maison






Jag tycker om det Maison Martin Margiela har skapat. Aldrig trodde jag att jag skulle vilja ta på mig en grå kroppsstrumpa med tillhörande nät. Den beiga bodyn med bh-printet kommer jag nog aldrig sluta att drömma om.
Synd att Maison valt att hoppa av modekarusellen. Jag tror att fler kollektioner än våren/sommaren 2010 kommer att göra mig besviken.

Lotta




Känner mig väldigt inspirerad av beige och rött i kombination med läder och något stickat just nu.

Ljus




Abless.Teresa Q.

Längtar efter våren. Jag vill ha snö som smälter och sol som lyser in igenom fönstret.

söndag 17 januari 2010

Det är med blandade känslor som jag startar den här bloggen. Jag vet inte om jag kommer att klara av skapa någonting värt att läsa/titta på. Jag har mycket som jag vill berätta, säga och visa. Fortsättning följer.